luni, octombrie 10

Visul unei nopţi de vară

Atmosferă de poveste. Muzică, dans, song-uri, actorie sau doar "semne teatrale". După ce veţi vedea "Visul unei nopţi de vară", acesta va face parte din categoria spectacolelor pe care aţi vrea să le revedeţi la nesfârşit. 

Regizorul Gelu Colceag aduce o provocare publicului de teatru de astăzi: o echipă ce cuprinde 30 de actori, cu distribuţie dublă pentru aproape toate rolurile. Vă recomand să vedeţi spectacolul măcar de două ori pentru a avea o părere cât mai obiectivă şi mai detaliată despre jocul actorilor şi modul în care acesta influenţează curgerea poveştii. 

Veţi avea ocazia să vedeţi o viziune cu totul nouă a unei piese aparţinând lui Shakespeare, o viziune ce devine şi o modalitate de a le servi tinerilor spectacolele dramaturgului britanic altfel decât în pagini îngălbenite şi prăfuite.



Un Puck ce nu mai este doar un copil poznaş. Un Puck, interpretat magistral de Claudiu Istodor, care ne poartă prin poveste deopotrivă cu cântece şi ironii, pe alocuri ironia transformându-se în sarcasm. Puck încurcă lucrurile, sporind farmecul poveştii prin abilitatea pe care o are de a întoarce situaţiile în favoarea sa, transformându-i cu graţie pe cei patru îndrăgostiţi sau pe vreunul dintre membrii unei trupe de actori amatori în simple marionete ale unor glume, ce îl au ca martor pe însuşi Oberon, regele zânelor şi al elfilor. 



Cele două cupluri de îndrăgostiţi - Hermia (Ana Bart / Irina Rădulescu) şi Lysander (Conrad Mericoffer / Viorel Cojanu), pe de o parte, şi Helena (Ilinca Manolache / Andreea Grămoşteanu) şi Demetrius (Radu Iacoban / Şerban Gomoiu), pe de altă parte - cad pradă vrajei şi spiritului ludic, exercitate de Puck şi Oberon cu ajutorul sucului magic al florii săgetate de Amor. 


"O ţesătură complicată de întâmplări şi intrigi sentimentale se petrec noaptea, ca într-un vis. Faptele, care încep să se desfăşoare simplu, obişnuit, pe pământ, se transformă pe măsură ce noaptea înaintează şi pădurea este mai adâncă, devenind din ce în ce mai halucinante. Este o noapte fantastică, ce prinde în plasă deopotrivă pământenii şi nepământenii. Este un joc frenetic, o propagare magică de fericire, o exuberanţă contagioasă, ce se revarsă peste toţi." (Agerpres)

Întreaga distribuţie, mai devreme sau mai târziu, este antrenată în cântece şi dansuri ale pasiunii şi/sau ale fericirii. Claudiu Istodor, Claudia Prec şi întreaga "armată" de elfi (Mădălina Ghiţescu, Mirela Jienescu, Simona Deaconescu, Alexandru Iacob şi Zory David) devin rând pe rând solişti, pe melodii semnate de Călin Grigoriu, şi dansatori, în cadrul unei coregrafii realizate de Arcadie Rusu. 



În distribuţie: Puck - Claudiu Istodor
                        Hermia - Irina Rădulescu / Ana Bart
                        Helena - Ilinca Manolache / Andreea Grămoşteanu
                        Lysander - Conrad Mericoffer / Viorel Cojanu
                        Demetrius - Radu Iacoban / Şerban Gomoiu
                        Titania - Simona Mihăescu / Valentina Popa
                        Oberon - Andrei Seuşan / Ştefan Lupu
                        Hypolita - Ruxandra Enescu / Mihaela Rădescu
                        Theseu - Alexandru Gâtstrâmb
                        Culea Fundulea - Ovidiu Niculescu
                        Petre Gutuie - Cristian Iacob
                        Francisc Flaut - Bogdan Talaşman
                        Dudă Supţirelu - Vitalie Bantaş
                        Gogu Botişor - Cuzin Toma
                        Lică Cuibărică - Radu Zetu
                        Egeu - Avram Birău
                        Zâna Măzărică - Claudia Prec
                        Elfi - Mădălina Ghiţescu, Mirela Jienescu, Simona Deaconescu, Alexandru Iacob, Zory David

Indicaţii suplimentare:

- preţul biletelor -  23 / 20 / 15 lei (în funcţie de poziţia în sală*)
- rezervări - la telefon - 021/314 70 81, mobil: 0761/62 04 49
                   - prin e-mail - teatrulmic@teatrulmic.ro sau camelia.gavrila@teatrulmic.ro
           !! După rezervare, biletele trebuie ridicate cu cel târziu două zile înainte de spectacol.

* - rândurile A-L - 23 lei
   - rândurile M-P - balcon: rândurile A-B - 20 lei
   - balcon: rândurile C-D-E - 15 lei

Vă aşteptăm!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu